Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Супа от пащърнак и бекон

Супа от пащърнак и бекон

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401654
Супа от пащърнак и бекон1 / 2
18/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г шарен
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • пащърнак - 400 г корен
  • пилешки бульон - 2 бр. кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се реже на кубчета и се пържи в суха тефлонова тенджера, на бавен огън до отделяне на мазнината. Вадят се пръжките, добавя се зехтинът и ситно нарязания лук.

Пържи се около 5 минути под капак на тих огън. Във 1 литър вряща вода се разтварят кубчетата бульон и се добавя в тенджерата.

Добавят се нарязаният пащърнак. Вари се 10 -15 минути, пюрира се.

Сипва се в чиния и се ръси с запърженият бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: