Начин на приготвяне
Сварете кестените за около 20 мин от момента на варете. Щом времето изтече, изключете котлона, но ги оставете още малко във водата.
В сгорещено масло задушете предварително почистени и нарязани на ситно лук и морков. Щом зеленчуците омекнат, добавете и картофите и пащърнака (обелени и нарязани на парчета).
Залейте с топла вода и оставете всички зеленчуци да се сварят добре.
Обелете кестените и ги прибавете към станалите продукти в есенната супа.
Подправете със сол и черен пипер. Добавете и половин чаена лъжица индийско орехче и малко сух магданоз (пожелание).
Щом всички зеленчуци омекнат, пасирайте до хомогенна смес.
Бекона нарежете на кубчета.
Сервирайте кремсупата, а отгоре вместо крутони добавете кубчета бекон.
Кремсупа с пащърнак, кестени и бекон - наслада за душата!