Картофи Хралупа

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
82
299
124
137
1
19/05/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 039
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват, след което с подходящ уред се издълбават дупки във вътрешността им (в зависимост от големината се правят дупките - на по-големите картофи по 2 или 3 дупки).

В купа се размесва каймата, заедно с всички подправки, лука и яйцата. С овкусената кайма се пълнят картофите и след това се нареждат по широчина в тава.

Маслото се разтопява предварително и се изсипва в тавата и се налива вода до 1/3 от нивото на картофите. По желание може да поръсите и отгоре картофите с чубрица.

Тавата с картофите се поставя в предварително загрята фурна и на 180 градуса за около 40 минути.

След като са изпечени картофите се поръсват с прясно нарязан магданоз.

Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю
3.60 лв.
2.77 лв.
Виж ››

Лека, качествена и удобна за употреба бамбукова щипка. Подходяща е както за сервиране на храна, така и за барбекю, скара, фурна. Не поема цветовете и миризмите от храните.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар