Картофи Хралупа

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
82
295
124
125
1
19/05/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват, след което с подходящ уред се издълбават дупки във вътрешността им (в зависимост от големината се правят дупките - на по-големите картофи по 2 или 3 дупки).

В купа се размесва каймата, заедно с всички подправки, лука и яйцата. С овкусената кайма се пълнят картофите и след това се нареждат по широчина в тава.

Маслото се разтопява предварително и се изсипва в тавата и се налива вода до 1/3 от нивото на картофите. По желание може да поръсите и отгоре картофите с чубрица.

Тавата с картофите се поставя в предварително загрята фурна и на 180 градуса за около 40 минути.

След като са изпечени картофите се поръсват с прясно нарязан магданоз.

Овална керамична тава за ценители
Приготвяй си тази рецепта в:
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар