Картофи Хралупа

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Картофи Хралупа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр. големи
  • кайма - 400 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сминдух - 2 ч.л.
  • чубрица - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • унисос - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват, след което с подходящ уред се издълбават дупки във вътрешността им (в зависимост от големината се правят дупките - на по-големите картофи по 2 или 3 дупки).

В купа се размесва каймата, заедно с всички подправки, лука и яйцата. С овкусената кайма се пълнят картофите и след това се нареждат по широчина в тава.

Маслото се разтопява предварително и се изсипва в тавата и се налива вода до 1/3 от нивото на картофите. По желание може да поръсите и отгоре картофите с чубрица.

Тавата с картофите се поставя в предварително загрята фурна и на 180 градуса за около 40 минути.

След като са изпечени картофите се поръсват с прясно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: