Начин на приготвяне
Картофите се измиват и се слагат в тенджера да се сварят. След като са готови, докато са още топли, се обелват.
В тава се слага хартия за печене. Обелените картофи се нареждат върху хартията и с помощта на вилица леко се смачкват, за да стане нещо тип гнездо, като се стараете да не се разделят картофите.
Картофите се овкусяват със зехтин, сол и черен пипер и се слагат да се запекат в предварително загряна фурна на 180 градуса. Пекат се колкото да хванат лека апетитна коричка.
В купичка се смесват топеното сирене Филаделфия и подправките - магданоз, босилек и мащерка.
Взема се по една лъжичка от сместа и се слага върху топлия картоф. Когато всички картофи са готови, върху тях накъсваме прошутото.
Сервират се и се консумират топли.