Начин на приготвяне
В подходяща касерола изсипваме захарта, водата и ягодовия сироп. Загряваме леко на слаб котлон, около 5 минути, докато захарта се разтопи.
Отстраняваме сиропа от огъня и го оставяме да се охлади. В блендер купа поставяме измитите и отцедени ягоди, като ги смиламе до гладкост.
Добавяме бялото вино, лимоновия сок и охладения захарен сироп. Отново блендираме за кратко, докато съставките се смесят.
Изсипваме сорбето в плитък емайлиран съд, който поставяме във фризер. Покриваме го със свежо фолио и замразяваме за поне 4 часа.
Преди да сервираме прехвърляме сорбето за 20-ина минути в хладилника, за да се поотпусне. Разпределяме го с лъжица в чаши.
Гарнираме със свежи ягоди и аранжираме с цветенца от горски ягоди.
Ягодовото сорбе с бяло вино е готово.
Съвет: Ако имате предпочитания напитката да е по-слабо алкохолна смесете виното със захарния сироп и го кипнете 5 минути, за да се изпари алкохолът.