Крем супа от миди

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2k
798
607
20/05/2018
"Мидена супа по изпитана моряшка рецепта - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо759
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват измиват няколко пъти и се поставят в дълбока тенджера заедно с девесила и се варят с черупките.

Щом ядката се покаже от черупката, мидите са готови. След това се прецежда бульонът, а мидите се почистват.

В загрятото олио се запържват нарязаните лук и настъргания морков. Когато поомекнат се добавя нарязания чесън и магданоз и накрая нарязаните домати, налива се бяло вино и се изчаква да се поизпари.

След това се добавя и картофът, нарязан на парчета и предварително обелен. След сваряването му супата се пасира.

Добавя се бульонът, добавят се мидите. Посолява се и се подправя с черен пипер. Оставя да поври за още 15 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар