Палачинки с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
26/10/2018
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
166 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 117 032
  • Преглеждания за месеца3159
  • Преглеждания за седмицата639
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена166

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
28.99 лв.
Виж ››

Най-апетитните палачинки са онези, които ви поднесат в кревата, а за най-добри резултати винаги може да се доверите на този удобен за употреба качествен тефлонов тиган за палачинки.

Рейтинг

5 118
4 26
3 22
2 6
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Росица
Росица
17.11.2019 17:22
Допаднаха ми , но мисля че е необходима малко мазнина в сместа и дори в тигана на котлона , че при мен дори в тиган с незалепващо покритие ми залепнаха . Иначе ако нямам време и имам кисело мляко бих повторила палачинките :)
1
0
AMATbOP#235475
AMATbOP#235475
01.09.2019 09:42
много са вкусни, правя ги по 2 минути на страна на степен 4 от 6 и стават много пухкави и дебели, не се разстилят сами и не заемат целия тиган
0
0
cosmopolitan88
cosmopolitan88
23.08.2019 11:20
Най-после рецепта с кисело мляко! Аз ги правя само така, но досега не съм попадала на друг, който да ги прави с кисело, а не с прясно мляко.
0
0