Палачинки с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366127531
26/10/2018
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
146 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо946 621
  • Преглеждания за месеца9169
  • Преглеждания за седмицата3445
  • Коментирана84 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена146

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

Рейтинг

5 113
4 26
3 22
2 6
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (84)

Изпрати
AMATbOP#235475
AMATbOP#235475
01.09.2019 09:42
много са вкусни, правя ги по 2 минути на страна на степен 4 от 6 и стават много пухкави и дебели, не се разстилят сами и не заемат целия тиган
0
0
cosmopolitan88
cosmopolitan88
23.08.2019 11:20
Най-после рецепта с кисело мляко! Аз ги правя само така, но досега не съм попадала на друг, който да ги прави с кисело, а не с прясно мляко.
0
0
Kristina Koleva
Kristina Koleva
06.01.2019 00:34
Страхотни са , направих ги с 3 чаши брашно и станаха 13.
1
1