Палачинки с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36687108
26/10/2018
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
143 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо867 288
  • Преглеждания за месеца19930
  • Преглеждания за седмицата2591
  • Коментирана82 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена143

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

Рейтинг

5 113
4 26
3 22
2 6
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (82)

Изпрати
Kristina Koleva
Kristina Koleva
06.01.2019 00:34
Страхотни са , направих ги с 3 чаши брашно и станаха 13.
1
1
Rosi Andreeva
Rosi Andreeva
22.05.2018 12:21
Станаха страхотни, но не излезнаха 15 бр, а едва 8 :)
6
4
Shteriu Djarov
Shteriu Djarov
07.05.2018 10:09
другият път трябва двойна доза едвам опитах
2
3