Навит лучник с кайма

21/05/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач140631001
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо827
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 5-6 с.л. брашно. Оставете на топло да се активира маята.

В друг съд пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете в него втасалата мая и солта. Замесете средно меко тесто и го оставете да удвои обема си за 30-40 минути.

През това време си пригответе плънката. Изчистете и нарежете лука и гъбите. Задушете ги в малко олио. Прибавете каймата и подправките и гответе на слаб котлон, докато се изпари всичката течност и остане само на мазнина.

Кашкавала нарежете на ленти.

Разделете тестото на три равни части. Всяка разточете, сложете от плънката и няколко ленти от кашкавала.

Навийте на руло и го поставете в центъра на подмазана тава. С другите две части направете същото, като ги навиете около първата.

Оставете да втаса отново за 20 минути.

Изпечете лучника в загряна фурна на 180 градуса за 40 минути.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар