Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Салата от маринован хайвер с лук

Салата от маринован хайвер с лук

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата от маринован хайвер с лук
Снимка: Зори
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Уникално предястие, което задължително трябва да поставите на масата с бутилка бяло вино"

Необходими Продукти

  • хайвер - 6 с.л. маринован
  • олио - 250 мл
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • червен лук - 1 глава, настърган
  • хляб - 3 филии бял
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • червен лук - кръгчета
  • копър - стръкове свеж за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът, олиото, сокът от половин лимон, настърганият червен лук, наситненият чесън, средите на 3 филии бял хляб, предварително накиснати в прясно мляко и след това изстискани, се слагат в подходящ съд и се пасират.

Добавят се черен пипер, сол на вкус и 2 супени лъжици горещо прясно мляко, за да се сгъсти.

Сместа се прибира за 1 час в хладилника, да се охлади преди сервиране.

Гарнира се с кръгчета червен лук и стръкчета свеж копър.

Може де се поднесе със сухари, крекери и с добре охладена водка или бяло вино.

Добър апетит и наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: