Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена Есетра с домати и лук

Пържена Есетра с домати и лук

Пържена Есетра с домати и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • есетра - 700 - 750 г
  • краве мляко - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - ситно нарязан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на парченца и я заливаме с прясното мляко, което към него предварително сме добавили сол и черен пипер.

Оставяме така да престой за около 15-20 минути.

След изтичането на времето отцеждаме от млякото, като овалваме в брашно и след това потапяме разбитите яйца.

Пържим до зачервяване, като след това поставяме върху кухненска хартия да се отцедят.

Към останалото олио запържваме до зачервяване лука, нарязан на кръгчета, и доматите - нарязани на половинки.

Вадим, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Сервираме, като в чинията нареждаме парченца риба, купчинка пържен лук и две половинки домат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: