Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички на фурна»Хрупкави тиквички на фурна

Хрупкави тиквички на фурна

Хрупкави тиквички на фурна9 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Хрупкави тиквички без пържене - ето и точна рецепта за тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • олио - за поръсване
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • млечен сос
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • сол - на вкус
  • копър
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Измити тиквички се режат на пръчици с дължина колкото един пръст.

В купа се разбиват яйцата, отделно в чиния сипваме бяло брашно, смесено с половин чаена лъжичка сол, а в нова чиния смесваме царевично брашно и галета.

Приготвя се широка тава от печката с хартия за печене, която се намазва леко с олио. Поръсваме тиквичките с черен пипер и щипка сол. Всяка пръчица от тиквички се овалва първо в бяло брашно, после в разбити яйца и накрая в смес от царевично брашно и галета.

Нареждат се в тавата, отгоре се поръсват добре с олио. Печем в загрята фурна 200°C до златисто.

Изваждаме в чиния и сервираме с млечния сос.

Уникално вкусни и здравословни тиквички на фурна!

Рецепта е на Соня Данова!

Освен на фурна, можете да си приготвите и пържени тиквички, както и традиционните тиквички по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусни и хрупкави станаха тиквичките на фурна
10.11.2024 22:20
Анонимен
Анонимен
И аз ги пека,но ги овалвам ,само в брашно с червен пипер!Заливам ги с кисело мляко и счукан чесън-5-6 скилидки и задължително копър!
08.07.2024 10:16
2
Вальо
Вальо
Станаха добре. Следващия път ще пропусна царевичното брашно.
11.12.2023 16:06
1
Анонимен
Анонимен
Отвън панировката е тъмно кафява, а отвътре са сурови. Ако ги харесвате алангле, са прекрасни!
09.07.2021 19:44
3
1
Анонимен
Анонимен
Без мазнина ли се печат ?
26.06.2021 22:01
3
1
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Вили ,рецептата ти е разкошна .Много ни допадна.Станаха страхотни тиквички .
01.08.2018 18:15
9
2
Яница Николова
Яница Николова
Много вкусни тиквички.
28.05.2018 22:44
1
2
Яница Николова
Яница Николова
Чудесно, аз почти всичко панирам в царевичен грис 'царевично брашно или корнфлейкс.
22.05.2018 17:23
5
3
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Мисля ,че ще стане и само с яйце и галета и ако искате може да оваляте в корнфлейкс Имах и аз ,но реших да спазя точно рецептата и съм доволна от резултата :)))
22.05.2018 15:33
2
2
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Дали би се получило,ако е само с яйце и галета, или корнфлейкс?
22.05.2018 13:35
8
4