Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Баварски крем с ягоди

Баварски крем с ягоди

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Баварски крем с ягоди
Снимка: Dora Grozeva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"За послушни и непослушни, за малки и вече пораснали деца - вкусен баварски крем с ягоди"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • желатин - 3 пак /30 г/
  • вода - 100 мл
  • ягоди - 500 г пресни
  • захар - още 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се сварява. Желатинът се разтваря във водата.

Разделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват добре, да се получи почти бяла смес.

Топлото мляко се добавя към жълтъчно-захарната смес на тънка струя при непрекъснато бъркане. Сместа се връща на умерен котлон за 5 минути и се оставя настрана, да поизстине за 5-10 минутки. Прибавя се желатинът. Разбърква се и се оставя да изстине.

Разбиват се белтъците до твърди връхчета.

Разбива се и сметаната до меки връхчета.

Постепенно на части се прибавя сметаната, след това и белтъците, като се бърка с дървена бъркалка до усвояване на белтъците и сметаната.

Готовият крем се поставя във форм или се разпределя в индивидуални съдчета. В съда се поставят 200 г измити и подсушени плодчета ягоди.

Оставя се в хладилник за няколко часа да стегне добре.

Останалите ягоди се поръсват със захар и се ползват при сервирането на крема, като допълнение. Кремът се полива със сока от ягодите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Много вкусен крем.
23.05.2018 10:42