Печено Агнешко по Арабски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Печено Агнешко по Арабски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко - 1 кг
  • арабска подправка - няколко ч.л.
  • джоджен - 5 - 6 стръка по желание
  • лимонов сок - 1 кафена чашка
  • зехтин - 4 - 5 с.л
  • черен пипер - на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок, зехтина, сол, пипер и арабската подправка, по желание джоджен.

С тази марината се залива нарязаното на порции месо. Оставя се за 1 час в хладилник.

След това се отцежда и запържва в дълбок тиган с олио.

При поднасяне печеното агнешко може да се полее с малко от маринатата и да се гарнира с пролетна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: