Начин на приготвяне
Нарежете на порции агнешкото, измийте и го подсушете. След това го поръсете със сол.
Смесете черния и червения пипер, брашното, половината олио и подправката рас ел ханут. Разбъркайте на кашичка и намажете всяко едно парче.
Наситнете зеления лук и го задушете в останалото олио. Щом омекне, добавете почистения лапад и разбъркайте. Сипете измития ориз и половин чаша топла вода.
Щом оризът абсорбира течността, овкусете с още сол, суха мащерка и джоджен, сух девесил.
Разбъркайте и прехвърлете в тавата. Налейте още 2 чаши топла вода, наредете маринованото агнешко отгоре. Покрийте всичко с алуминиево фолио и пъхнете във фурната.
Печете агнешкото на 200 градуса около 90 минути, а малко преди да е готово махнете фолиото.
Печеното агнешко с лапад по арабски е готово.