Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко с лапад по арабски

Печено агнешко с лапад по арабски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Печено агнешко с лапад по арабски
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
03/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 килограм
  • сол
  • червен пипер - 1 и 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • рас ел ханут - 2 с.л. (не е задължително)
  • олио - 8 с.л.
  • пресен лук - 2 връзки
  • лапад - 250 грама
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • джоджен - 2 с.л. сух
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • девесил - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции агнешкото, измийте и го подсушете. След това го поръсете със сол.

Смесете черния и червения пипер, брашното, половината олио и подправката рас ел ханут. Разбъркайте на кашичка и намажете всяко едно парче.

Наситнете зеления лук и го задушете в останалото олио. Щом омекне, добавете почистения лапад и разбъркайте. Сипете измития ориз и половин чаша топла вода.

Щом оризът абсорбира течността, овкусете с още сол, суха мащерка и джоджен, сух девесил.

Разбъркайте и прехвърлете в тавата. Налейте още 2 чаши топла вода, наредете маринованото агнешко отгоре. Покрийте всичко с алуминиево фолио и пъхнете във фурната.

Печете агнешкото на 200 градуса около 90 минути, а малко преди да е готово махнете фолиото.

Печеното агнешко с лапад по арабски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: