Пълнен свински врат

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнен свински врат4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Изключително вкусна и ефектно ястие, която може да приготвите за изискани гости, по специален повод или просто за да поглезите любимите си хора!"

Необходими Продукти

  • свински врат - 2 кг
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • бекон - 150 г
  • магданоз - няколко клонки
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свински врат разрежете с остър нож на тънък лист, който се разгръща от цялото парче. Поръсете местото отвсякъде със сол и черен пипер, скълцан чесън и го намажете с вино.

Докато месото престоява, запържете скълцаните ситно бекон, лук и гъби. Щом се запържат, ги овкусете с подправки.

Разпределете по дължината на месото плънката и завйте на руло, което трябва да завържете с конец.

Загрейте олиото и запържете месото от всички страни, колкото да се запечата, за да остане сочно по време на печене.

Изпечете пълнения свински врат в подмазнена тава до готовност.

Поднесете печеното свинско с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
45
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стела Григорова
Стела Григорова
Прекрасна рецепта! Получи се страшно вкусно, сочно и... нямам думи!!! Благодаря Ви!
31.01.2017 19:33
2
Любка
Любка
Разкошна рецепта! Благодаря ви! Ние добавихме картофки при печенето и стана чудесно!!!
11.01.2014 18:47
2
2