Агнешки Ребърца на Скара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Агнешки Ребърца на Скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Гарнитура може да си изберете и сами, но агнешките ребърца задължително по тази рецепта пригответе - най-добрата е"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1 кг
  • розмарин
  • мащерка
  • мента
  • майорана
  • риган
  • джоджен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете агнешкото на отделни ребърца. Оставете ги да престоят на стайна температура, докато приготвите скарата. Тук е моментът да подправите месцето с балансиран микс от някои от подправките по ваш вкус. Без такива също си е идеално месото, достатъчно ароматно и вкусно.

Когато скарата остане на тлеещи въглени, не прекалено силни, поставете решетката на средна или една степен под средната позиция. Намазнете решетката и когато вече е добре нагрята, подредете ребърцата.

Печете, докато видите, че там, където е кокалчето, излиза кръв. Тогава е моментът да обърнете и печете още 3-4 минутки в зависимост от дебелината на ребърцата и желаната от вас степен на изпичане.

Имайте предвид, че силно препеченото агнешко става много сухо. След като извадите ребърцата, чак тогава ги посолете, никога преди това!

Консумирайте топли в компания с чеснов сос айоли и топъл хляб. Любима комбинация!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: