Начин на приготвяне
Почистете и нарежете агнешкото на отделни ребърца. Оставете ги да престоят на стайна температура, докато приготвите скарата. Тук е моментът да подправите месцето с балансиран микс от някои от подправките по ваш вкус. Без такива също си е идеално месото, достатъчно ароматно и вкусно.
Когато скарата остане на тлеещи въглени, не прекалено силни, поставете решетката на средна или една степен под средната позиция. Намазнете решетката и когато вече е добре нагрята, подредете ребърцата.
Печете, докато видите, че там, където е кокалчето, излиза кръв. Тогава е моментът да обърнете и печете още 3-4 минутки в зависимост от дебелината на ребърцата и желаната от вас степен на изпичане.
Имайте предвид, че силно препеченото агнешко става много сухо. След като извадите ребърцата, чак тогава ги посолете, никога преди това!
Консумирайте топли в компания с чеснов сос айоли и топъл хляб. Любима комбинация!
Добър апетит!