Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Карамелизирани ребърца на скара

Карамелизирани ребърца на скара

Карамелизирани ребърца на скара
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Страшно апетитни карамелизирани ребърца на скара"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • краве масло - 1 с.л. меко
  • сол
  • черен пипер
  • подправка за скара - 1 с.л. Пикантина
  • мед - 1 с.л. равна
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на парчета. Намазват се с маслото.

Добавят се сол, пикантина, черен пипер, горчица, мед. Объркват се хубаво и се оставят за 2-3 часа в приготвената марината за месо, а може и цяла нощ.

Пекат се на загрята скара. Малко преди да се свалят от скарата, се намазват леко с мед и се запичат до карамелен загар. Получават се разкошни ребърца на скара!

Карамелизирани ребърца на скара - за наздравици и весела компания!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: