Чеснови ребърца на скара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Чеснови ребърца на скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
12/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
3
"Вярвате или не, но ребърцата на скара са най-вкусни в компанията на приятели"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 700 г
  • чесън - 4 скилидки, големи
  • лимони - 1/2 сока
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л. или на вкус, прясно смлян
  • сол - на вкус
  • сланина - за намазняване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно скилидките чесън и смесете с изцедения от лимона сок, зехтина, малко сол и черния пипер.

С тази марината залейте свинските ребърца, предварително нарязани.

Разбъркайте хубаво и натрийте, за да се покрият добре и овкусят.

Оставете в хладилник за 2-3 часа в добре затворен или покрит със фолио съд.

Напалете скарата и когато остане на жар, намазнете решетката със парченцето сланина и подредете ребрата.

Печете до хубав загар от всички страни и когато извадите готовите ребърца на скара, посолявайте допълнително, тъй като в марината солта е съвсем малко с цел да не се пресушава месото.

Поднесете и похапвайте чесновите ребърца топли с любима салата или картофки!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: