Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Глазирани ребърца на скара

Глазирани ребърца на скара

Глазирани ребърца на скара
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"В сезона на скарите изненадайте всички с най-вкусните и сочни глазирани ребърца"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 2 кг
  • мед - 3 с.л
  • горчица - 3 с.л. дижонска
  • чили сос - 1 к.л
  • кетчуп - 1 к.л
  • пушен червен пипер - 1 к.л
  • бял пипер - щипка
  • зелен пипер - щипка
  • риган
  • мащерка
  • хималайска сол
  • зехтин
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребърца разделете на големи парчета от по 5-6 ребърца и осолете с хималайската сол. Подредете ги плътно в плаке.

В купа разбъркайте всички подправки и към тях добавете малко хладка вода, за да се разтопи хубаво медът, горчицата и чили сосът.

Намажете ребърцата със сместа от двете страни и оставете в хладилник покрити с домакинско фолио.

За най-добро овкусяване е хубаво да постоят няколко часа, след което можете да ги печете на загрята скара, като мажете докато се пекат за великолепното глазиране, което се получава.

Сервирате ребърцата на дъска с лимони и подправки.

Глазираните ребърца на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: