Начин на приготвяне
В студена вода се варят цели необелени картофи. Сварени вече, те се обелват и намачкват. Добавя се 1 ч.л. сол, индийско орехче и 50 г краве масло. Разбърква се.
Пресните аспержи с помощта на картофобелачка се обелват от ципата и им се отстранява 2-3 пръста от основата. Измиват се, режат се на по-дребно и се варят за 2-3 минути във вряща подсолена и подкиселена вода.
Вадят се и се отцеждат.
В загрятото масло 30 г се пържат нарязаните печурки, добавят се нарязаните лук и чесън и се пържат около една минута. След това се добавят отцедените стерилизирани горски гъби и аспержите.
Налива се бялото вино 2-3 с.л. и като се изпари се добавя доматеното пюре. Поръсва се с 1 ч.л. сол, мащерка, черен пипер.
Зеленчуците се изсипват в йенска тенджера, а върху тях се разпределя картофеното пюре. Пече се до зачервяване при 180 градуса.