Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Овчарски Пай»Вегетариански овчарски пай с гъби и бяло вино

Вегетариански овчарски пай с гъби и бяло вино

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Вегетариански овчарски пай с гъби и бяло вино1 / 2
23/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • аспержи - 250 г пресни
  • печурки - 250 г
  • гъби - 1 буркан по възможност горски
  • краве масло - 30 г
  • бяло вино - 3 с.л.
  • лук - 3 стръка
  • чесън - 1 стрък
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • краве масло - 50 г
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • картофи - 1 кг
  • бяло вино - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В студена вода се варят цели необелени картофи. Сварени вече, те се обелват и намачкват. Добавя се 1 ч.л. сол, индийско орехче и 50 г краве масло. Разбърква се.

Пресните аспержи с помощта на картофобелачка се обелват от ципата и им се отстранява 2-3 пръста от основата. Измиват се, режат се на по-дребно и се варят за 2-3 минути във вряща подсолена и подкиселена вода.

Вадят се и се отцеждат.

В загрятото масло 30 г се пържат нарязаните печурки, добавят се нарязаните лук и чесън и се пържат около една минута. След това се добавят отцедените стерилизирани горски гъби и аспержите.

Налива се бялото вино 2-3 с.л. и като се изпари се добавя доматеното пюре. Поръсва се с 1 ч.л. сол, мащерка, черен пипер.

Зеленчуците се изсипват в йенска тенджера, а върху тях се разпределя картофеното пюре. Пече се до зачервяване при 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: