Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на малки кубчета, заливат се с вода и се сваряват. Пасират се, добавя се маслото и прясното мляко и се разбърква до пухкавост. Овкусява се с малко сол.
Дребно нарязаният лук и чесъна се задушават в мазнина. Прибавят се нарязаните гъби. Готвят се до омекване. Добавя се каймата, която се готви до готовност.
Прибавя се доматеното пюре, Унисоса и се залива с виното и зеленчуковия бульон. Готви се 15 минути. Овкусява се с розмарина и при нужда се посолява.
Половината картофено пюре се разстила в тавичка. Върху него се разпределя сместа с каймата и отгоре се разполага останалото пюре.
Приготвеният овчарски пай се поръсва с настъргания Чедър.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Приятен апетит!
Коментари