Картофени тиганици с царевица и сос

23/05/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре се разбъркват настърганите на ситно ренде картофи и към тях се добавят разбитите яйца.

Добавя се и нарязаният лук, царевица, сол, копър, чубрица. Бърка се добре.

Загрява се мазнината за пържена. С лъжица се гребва от сместа и се изсипва в загрятата мазнина да се пържи за 2-3 минути.

Когато се захване, се обръща и се пържи за още 2-3 минути.

Картофените тиганици се поднасят със соса, за който се разбиват заедно продуктите.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Станислава Вълкова
Хубаво е преди пържене да се отцеди излишната вода от настърганите картофи . За това количество картофи и едно яйце е достатъчно, иначе става доста рядка сместа ,при такъв случай като слепващ материал може да се добави малко брашно..
0
0
Станислава Вълкова
Допада ми рецептата ,лесно и икономично за ограничено време. .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв