Манджа с боб и наденица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Манджа с боб и наденица1 / 2
21/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Как така не сте опитвали манджа с боб и наденица? Пропуск, който трябва да оправим на момента"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • наденица - 3 - 4 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 2 гл.
  • чушки - 2 броя
  • люти чушки - 1 брой сушена
  • домати - 2 броя
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • олио
  • магданоз
  • ориз - 250 г сварен и овкусен, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба предварително от предната вечер. На следващия ден го сложете да се вари, като изсипете първата вода.

Щом бобът поуври леко, добавете нарязаните зеленчуци (без доматите), малко мазнина и доварете, докато напълно омекне. Тогава добавете нарязаните домати и оставете да ври.

Успоредно с това изпечете наденицата. За запръжката на боба загрейте в съд мазнина и запържете в нея брашното с червения пипер.

Бъркайте докато се получи кашица и я разредете постепенно с няколко черпака от бульона на боба. След това върнете всичко при боба и добавете парчетата нарязана наденица.

Овкусете със сол, черен пипер, джоджен и по желание малко чубрица. Натрошете вътре и сушената люта чушка. Доварете за 10 минути. Снемете и добавете скълцан магданоз по желание.

Поднесете порция манджа с боб и наденица, гарнирана с купчинка сварен и овкусен със сол ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
43
32
20
10
Дай твоята оценка: