Начин на приготвяне
Доматите се режат на 1/4. Поръсват се с малко сол, захар и зехтин и се пекат в тавичка при 220 градуса.
Патладжанът се реже на полумесеци, тиквичката на ивици и се пържат за 5-6 минути в силно загрят зехтин 2-3 с.л. Малко преди да оттеглим зеленчуците, добавяме нарязания чесън и нарязаната на кубчета пиперка. Овкусяваме с босилек.
Добавяме и печените домати, на които сме отстранили люспите. Гарнитурата се сервира студена.
Почистените калмари се режат на кръгчета и се пържат в силно загрято олио за няколко минути и се ръсят със соев сос.
Оставят се на по слаб огън да се карамелизира. Трябва да се внимава да не се препържат. Киселецът се накъсва и се поръсва с малко зехтин.
Прехвърля се в чиния и служи като основа, върху която се слагат калмарите и до тях гарнитурата.