Карамелизирани лешници

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
23/01/2013
"Опитайте любимите ядки по друг начин - карамелизирани лешници за мързеливите недели вкъщи"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 462
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта, като добавите равномерно 1-2 с.л. вода.

Оставете да се образува светъл карамел, като към края само разклащате съда и не бъркайте.

Щом се получи карамелът, пускайте на разстояние лешници и леко ги овалвайте в карамела.

Вадете карамелизираните лешници върху хартия за печене или някаква гладка повърхност. След това ги махате и ги събирате в купа.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валерия
Валерия
31.07.2014 17:18
Захарта ми дойде в повечко,иначе-супер.
0
0