Начин на приготвяне
Разтваряме поотделно трите пакетчета желатин. Към първото добавяме портокаловия сок, 1 ч.л. стевия и нарязани на малки парчета двете нектарини. Изсипваме сместа в силиконова форма и прибираме в хладилника да се стегне.
В купа смесваме йогурта и стевията. Добавяме и почистените от костилките череши. Разтваряме второто пакетче желатин и го добавяме в сместа. Изсипваме върху първия слой с портокаловия сок, който трябва да се е стегнал и отново прибираме в хладилника.
Разтваряме третото пакетче желатин и го смесваме с водата.Вътре добавяме нарязаните на малки парчета ягоди и 1 ч.л. стевия. Изсипваме най-отгоре във формата и прибираме в хладилника за 10-12 часа.
Когато десертът се е стегнал напълно, го отделяме от формата и го обръщаме в чиния.Украсяваме със сметана и ягоди. Шоколада затопляме леко - за 10 секунди в микровълнова и с помощта на лъжица изстъргваме широки лентички, които ще се завият на топки. Украсяваме сладкиша с тях.
Десертът се съхранява в хладилник до поднасянето му.