Свинско с грах и зеленчуци в кукър под налягане

01/06/2018
Цветанка Цветанова
отЦветанка ЦветановаГотвач123431842
"За отлични резултати в кухнята - свинско с грах и зеленчуци в кукър, задължително под налягане "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • грах - 500 г замразен
  • моркови - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. (зелена и червена)
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 3 с.л.
  • вода - 600 мл (топла)
  • доматен сок - 100 мл или домати от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • чили
  • къри
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът, чушките и месото се нарязват, в кукъра се слага олиото и се включва на програма Риба или Пържене.

На отворен капак се запържва за 5 мин. Добавя се грахът, брашното и червеният пипер. Разбърква се добре.

Добавят се всички останали подправки, налива се водата и се пуска програма Месо или Пиле.

След края на програмата (около 20 минути) оставете налягането само да спадне. Поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар