Начин на приготвяне
Месото се измива и нарязва на големи парчета. След това се слага в тенджера под налягане с около 5 л вода за около 2 часа. В тенджерата не бива да забравяме да сложим 2 ч.л. сол.
Докато месцето се вари, приготвяме моркова и картофа. Измиваме ги и ги нарязваме на кубчета. Когато месото се свари, отваряме тенджерата под налягане и добавяме нарязаните зеленчуци.
Изчакваме ги да омекнат и тогава слагаме граха и доматите. Хубаво е преди да добавите доматите, да ги обелите, но това е въпрос на вкус.
Докато си ври яхнията, приготвяме запръжката от олиото, брашното и червения пипер. В тиганче слагаме изброените продукти и запържваме.
Изчакваме да кипне и веднага махаме от котлона. Изливаме бавно в тенджерата при свинското месо и разбъркваме бавно.
След като поври свинското с картофи 3-4 минутки, овкусяваме и махаме от огъня.
Приятен апетит!
Коментари
Отворих го след 50 минути в тенджерата и не беше готово. Беше още жилаво. Затова го сложих още час. И стана супер крехко и вкусно.