Начин на приготвяне
Месото режа на едри хапки, моркова - на кръгчета или на по-големи парчета, гъбите на 4 или на 6, според големината им, лука - на едри полумесеци, чесъна - на две всяка скилидка.
Всичко слагам сурово в тенджерата и овкусявам с горните продукти. Смесвам всичко, добавям олиото и течността (каквато сте избрали).
Аз сложих вода. Затварям с капака и след сигнала намалявам на среден огън. Готвя 15 мин. Става превъзходно.
Накрая, за да има някакъв сос, сгъстявам с останалата течност от готвенето с 2 с.л. брашно, размити в студена вода и връщам обратно в тенджерата.
Леко разклащам и оставям две минути да се смеси сосът със свинската яхния.
Накрая може да поръсите свинско със зеленчуци в тенджера под налягане с пресен магданоз и млян черен пипер!
Вижте още каква е тайната на крехкото свинско и вижте още идеи какво да сготвите със свинско.