Ликьор от череши

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
02/06/2018
"Сладкото от череши е за всички, но ликьорът от череши е толкова ароматен, че си го пазим само за себе си "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 042
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се добре узрели плодове. Измиват се и се слагат в голям стъклен буркан или шише. Прибавя се зрънцето карамфил и ракията.

Бурканът се затваря плътно и се оставя да престои на тъмно 40 дни. След това плодът се изважда и течността се прецежда.

От захарта и водата се приготвя гъст захарен сироп, който се смесва с прецедената течност.

Готовият ликьор се прехвърля в стъклена бутилка и се съхранява отново на тъмно.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар