Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов сладкиш с череши

Шоколадов сладкиш с череши

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Шоколадов сладкиш с череши
Снимка: Албена Асенова
2 / 7с Видео
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Шоколад и череши - най-емблематичната любовна двойка през топлите месеци"

Необходими Продукти

  • череши - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • есенция ром - 1 капсула
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • какао - 3 с.л.
  • течен шоколад - 150 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се измиват и им се изваждат костилките.

В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. Към тях се прибавя омекналото краве масло и след разбъркване се прибавя киселото мляко със содата в него.

Сместа се ароматизира с ромовата есенция. Прибавя се на порции пресятото брашно, размесено с бакпулвера и какаото.

След разбъркване се слага и течният шоколад.

Отново продуктите се разбъркват, докато се получи гладка еднородна смес. Тестото се прехвърля във форма за печене, а отгоре върху него се нареждат черешите.

Шоколадовият сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовността му се проверява с дървен шиш или клечка за зъби.

След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.

Шоколадовият сладкиш с череши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте! Направох сладкиша точно по рецептата, но брашното беше твърде много и за съжаление стана много сух.
15.02.2022 13:23