Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Торта с Маскарпоне и Праскови

Торта с Маскарпоне и Праскови

Торта с Маскарпоне и Праскови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Такава торта не се гледа, такава торта се яде"

Необходими Продукти

  • компот от праскови - 1 бр.
  • желатин - 2 пакетчета
  • маскарпоне - 300 г
  • какао - 2 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • течен шоколад - 3 с.л
  • брашно - 3 с.л..
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и течния шоколад на пухкав крем. Добавяме какаото, брашното и бакпулвера и отново разбиваме.

Изсипваме сместа в тава, покрита с намаслена хартия за печене. Печем на 180 градуса 20-25 минути.

След като изпеченият блат се охлади напълно, го отделяме от хартията и го поставяме в широка чиния.

Смесваме маскарпонето със захарта и намазваме обилно блата отгоре.

Изваждаме плодовете от компота и ги нарязваме на парчета. Разпределяме ги равномерно върху маскарпонето.

Разтваряме желатина в 1/2 ч.ч. вода. Сока от компота кипваме и към него добавяме разтворения желатин. Отместваме от котлона и оставяме настрани за около 10 минути.

След това заливаме плодовата торта с желирания сок.

Прибираме в хладилника за 24 часа да се стегне напълно.

Тортата с Маскарпоне и Праскови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: