Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на светъл пухкав крем. Добавете последователно маслото, изварата, гриса и лимоновия сок.
След като сте разбили всичко до хомогенност, пресейте брашното с бакпулвера на части към сместа и разбъркайте с шпатула до цялостното му интегриране.
Включете фурната да загрее до 180 градуса - горен и долен реотан без вентилатор.
Накълцайте бадемите с нож, сложете в сместа по-голямата част от тях, разбъркайте и сипете в намаслена и набрашнена тавичка или кръгла форма с диаметър 21-22 см.
Печете до суха клечка и хубав златист загар-25-30 минути.
Готовият сладкиш охладете върху решетка и поръсете с останалите карамелизирани бадеми.
Да ви е сладко!