Торта с двоен крем и целувки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Торта с двоен крем и целувки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Целуваме ръцете на майсторът, приготвил тази великолепна торта"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 75 г
  • брашно - 75 г
  • ванилова захар - 1 бр. (10 г)
  • какао - 2 с.л.
  • за ягодовия крем
  • сметана - 100 мл
  • крем - 1 бр. Оле ягода (80 г)
  • прясно мляко - 400 мл
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • за банановия крем
  • сметана - 100 мл
  • крем - 1 бр., Оле банан (80 г)
  • прясно мляко - 400 мл
  • банан - 1 бр.
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • и още
  • целувки - 6 - 8 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • бишкоти
  • сметана - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг и към тях добавете захарта. Разбийте хубаво и прибавете брашното, какаото и ваниловата захар. Разбъркайте с шпатула.

Изсипете сместа във форма 18-12 см сърце, застлана с хартия за печене. Печете блата на 180 градуса около 25 минути. Извадете и оставете да се охлади.

Пригответе ягодовия крем според указанието на опаковката. Към него добавете предварително накиснатия в студена вода желатин и след това разтопен на водна баня. Разбъркайте хубаво да се смесят.

По същия начин направете и банановия крем, като към него добавите пасирания банан. След като блатът се е охладил, го върнете във формата. Напоете го с подсладено прясно мляко.

Върху него изсипете ягодовия крем. Хубаво загладете, подредете целувките и поръсете с едро смлени орехи. Изсипете банановия крем, загладете и оставете тортата в хладилника.

След като вече е стегнала, освободете сметановата торта от формата. Наредете отстрани бишкоти и декорирайте с разбита сметана и захарни пръчици.

Тортата с двоен крем и целувки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: