Начин на приготвяне
Направете всеки блат отделно. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Към тях вложете олиото, пресятото брашно и ванилията (вече разбърквате с шпатула).
Изсипете сместа във форма (24 см) и печете на 180 градуса двадесетина минути. Така направете и другия блат. Оставете ги да изстинат добре.
Сварете пудинга според указанието на пакета, /но с по-малко мляко (400 мл) и захарта (2 с.л.)/. Оставете да изстине.
Когато се е охладил напълно, го разбийте и към него вложете сладкарската сметана. Продължете да разбивате, докато се получи гъста субстанция.
Разбийте сиренето с пудрата захар и заквасената сметана. Прибавете ги към пудинга.
Разбъркайте добре и вложете желатина (предварително приготвен според указанието).
След още едно щателно разбъркване, кремът е готов за ползване. Закрепете единия блат в ринг, напоете го леко.
Сложете една част от крема, заравнете и поставете целувките. Покрийте ги с останалата част от крема и заравнете пак.
Поставете втория блат, напоете и него. Завийте тортата с фолио и я сложете в хладилника да се изстуди. След това, свалете ринга, и украсете по ваше желание.
Тъй, като правих тортата за Свети Валентин, аз я измазах със сметана (оцветена) и цветни кокосови стърготини.
От шоколада направих сърчица, като използвах за форма-дъното на силиконови форми за мъфини.
Тортата с чийз крем и шоколадови целувки е готова.
Коментари