Начин на приготвяне
За тази зеленчукова салата е необходимо да си мариновате сиренето предварително, защото е хубаво да престои в маринатата поне няколко дни. За сиренето ползвах рецепта Мариновано пикантно сирене на Ирина Андреева- Jolie
Нарежете на ленти всички зеленчуци (тиквички, чушки, моркови). Посолете ги, поръсете с 2-3 с.л. зехтин.
Загрейте грил тиган и ги изпечете.
Направете си дресинг от 2 с.л. зехтин, 1 с.л. балсамов оцет, сол на вкус, пресен копър и 2 скилидки чесън, които нарежете на ситно.
Нарежете грилованите зеленчуци и полейте с дресинга. Разбъркайте и оставете да се овкусят за 30 минути.
Нарежете доматите и краставицата преди да сервирате салатата и прибавете и тях към грилованите зеленчуци.
Накрая добавете по няколко парченца от маринованото сирене.
Салатата от гриловани зеленчуци и мариновано сирене е готова.