Начин на приготвяне
Тиквичката, патладжана и домата нарежете на дебели шайби. Сложете ги на добре загрята скара да се изпекат и от двете страни. Оставете зеленчуците леко хрупкави.
Сиренето нарежете на две по-малки плочки. Напудрете с брашно и запечете в намаслен добре загрят тиган и от двете страни.
Пасирайте няколко стръка магданоз, орехови ядки, малко пармезан, зехтин и сол и ще получите домашно магданозено песто.
В салатена чиния подредете грилованите зеленчуци, като ги редувате. Овкусете ги с дресинг от накълцан чесън, оцет, зехтин и сол.
Поставете върху тях запеченото овче сирене.
Гарнирайте салатата с маслини и магданозено песто.
Добър апетит!