Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от гриловани зеленчуци със запечено овче сирене

Салата от гриловани зеленчуци със запечено овче сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Салата от гриловани зеленчуци със запечено овче сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Най-вкусните предястия се приготвят на грил - ето го и ароматното доказателство"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1/2 бр.
  • патладжани - 1/2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1/2 бр.
  • овче сирене - 100 г
  • брашно - колкото да се напудри сиренето
  • олио - 1 суп. л
  • магданозено песто - 2 с.л. (към 10 стръка магданоз, орехови ядки, пармезан, зехтин, сол)
  • маслини
  • дресинг
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката, патладжана и домата нарежете на дебели шайби. Сложете ги на добре загрята скара да се изпекат и от двете страни. Оставете зеленчуците леко хрупкави.

Сиренето нарежете на две по-малки плочки. Напудрете с брашно и запечете в намаслен добре загрят тиган и от двете страни.

Пасирайте няколко стръка магданоз, орехови ядки, малко пармезан, зехтин и сол и ще получите домашно магданозено песто.

В салатена чиния подредете грилованите зеленчуци, като ги редувате. Овкусете ги с дресинг от накълцан чесън, оцет, зехтин и сол.

Поставете върху тях запеченото овче сирене.

Гарнирайте салатата с маслини и магданозено песто.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: