Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от гриловани зеленчуци със запечено овче сирене

Салата от гриловани зеленчуци със запечено овче сирене

редакция:
Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5364k1k6
Салата от гриловани зеленчуци със запечено овче сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Най-вкусните предястия се приготвят на грил - ето го и ароматното доказателство."

Необходими Продукти

  • тиквички - 1/2 бр.
  • патладжани - 1/2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1/2 бр.
  • овче сирене - 100 г
  • брашно - колкото да се напудри сиренето
  • олио - 1 суп. л
  • магданозено песто - 2 с.л. (към 10 стръка магданоз, орехови ядки, пармезан, зехтин, сол)
  • маслини
  • дресинг
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката, патладжана и домата нарежете на дебели шайби. Сложете ги на добре загрята скара да се изпекат и от двете страни. Оставете зеленчуците леко хрупкави.

Сиренето нарежете на две по-малки плочки. Напудрете с брашно и запечете в намаслен добре загрят тиган и от двете страни.

Пасирайте няколко стръка магданоз, орехови ядки, малко пармезан, зехтин и сол и ще получите домашно магданозено песто.

В салатена чиния подредете грилованите зеленчуци, като ги редувате. Овкусете ги с дресинг от накълцан чесън, оцет, зехтин и сол.

Поставете върху тях запеченото овче сирене.

Гарнирайте салатата с маслини и магданозено песто.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: