Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Спагети с крема сирене Филаделфия и бекон

Спагети с крема сирене Филаделфия и бекон

Спагети с крема сирене Филаделфия и бекон
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Спегети с крема сирене Филаделфия и бекон и чаша бяло вино - какво повече му трябва на човек, за да е щастлив"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет / 400 г/
  • сметана - 500 мл /готварска/
  • крема сирене - 175 г Филаделфия
  • краве сирене - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • пармезан - 20 г
  • свински пушен бекон - 200 г
  • гъби - 1 бурканче, кондензирани (към 300 г)
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 връзка
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • соев сос - няколко капки
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате спагети с бекон, пробвайте тази рецепта.

В дълбока тенджера се слага вода до половината, в която се слага сол и малко олио и се оставя да заври.

Лукът и чесънът се почистват, измиват се и се нарязват на ситно. Беконът се реже на кубчета. Гъбите, ако са цели, се прерязват на две.

В дълбок тиган се сгорещява останалото олио и в него се задушават лукът и чесънът. След това се добавят беконът и гъбите. Когато беконът придобие златист цвят, се налива сметаната и малко от врящата вода на спагетите. Следват сиренето, крема сиренето и пармезанът.

Всичко се разбърква много добре. След това се добавят подправките и соевия сос.

Когато водата в тенджерата заври, спагетите се слагат да се сварят до полуготвност, след което се слагат в соса в тигана.

Когато са готови, се прехвърлят в тенджера, добавя се настърганият кашкавал и пастата се поднася.

Да ви е сладко!

Спагетите с крема сирене Филаделфия и бекон са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: