Начин на приготвяне
Измити тиквички се режат надлъжно на ленти на 1 см от дръжката на тиквичките, да се получи ветрило. Нареждаме в намазнена тава и овкусяваме леко със сол, черен пипер и копър.
Домати се режат на тънки кръгчета, сиренето - на правоъгълни плочки, бекона също на правоъгълници.
Във всеки разрез се поставя две-три парченца бекон, кръгче домат, плочка сирене. Обелени скилидки чесън се режат на тънки парчета и нареждаме в разрезите на тиквичките.
Залива се с олио, печем в загрята фурна 200°C 50 минути.
Изваждат се и поръсваме с настърган кашкавал.
Връщаме във фурната да се запече за 5-10 минути.
Сервираме с клонка магданоз.
Вкусотия, добър апетит!
Коментари