Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички на фурна»Ветрило от тиквички с бекон

Ветрило от тиквички с бекон

Ветрило от тиквички с бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Това ветрило няма да ви донесе прохлада в жегите, но със сигурност вкусът му ще ви впечатли"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • бекон - 5 ленти
  • домати - 2 бр.
  • сирене - 100 г тънки плочки
  • кашкавал - 60 г
  • олио - за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • копър
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се режат надлъжно на ленти на 1 см от дръжката на тиквичките, да се получи ветрило. Нареждаме в намазнена тава и овкусяваме леко със сол, черен пипер и копър.

Домати се режат на тънки кръгчета, сиренето - на правоъгълни плочки, бекона също на правоъгълници.

Във всеки разрез се поставя две-три парченца бекон, кръгче домат, плочка сирене. Обелени скилидки чесън се режат на тънки парчета и нареждаме в разрезите на тиквичките.

Залива се с олио, печем в загрята фурна 200°C 50 минути.

Изваждат се и поръсваме с настърган кашкавал.

Връщаме във фурната да се запече за 5-10 минути.

Сервираме с клонка магданоз.

Вкусотия, добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Супер мезе!
13.04.2021 20:15
1
Росица Петрова
Росица Петрова
Много вкусни тиквички, препоръчвам ги.
10.06.2018 15:40
5