Начин на приготвяне
Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и ги разбийте леко с вилица. Прибавете меда, олиото, канелата, джинджифила, лимоновите корички, счукания карамфил на много ситно и содата.
Размесете и добавете брашното на порции. Омесете меко тесто, което не лепне. Ако е необходимо, добавете още брашно.
Покрийте тестото и го оставете в хладилник за около час.
Разделете тестото на 3-4 топки.
Разточете тестото на кора с дебелина 2-3 см и с помощта на формички изрежете желаните форми.
Наредете курабийките в тава, на дъното на която има домакинска хартия.
Печете коледните сладки в загрята фурна за около 3-4 минути.
Разбийте белтъка на гъста пяна с помощта на миксер и добавете пудрата захар. Продължете разбиването до получаването на гъста глазура.
Намажете охладените курабийки с глазурата и украсете по ваше желание.