Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Пудинг сладкиш с череши и кайсии

Пудинг сладкиш с череши и кайсии

Пудинг сладкиш с череши и кайсии7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Знаете ли кое време стана - време е за пудинг, а днес сме приготвили най-вкусният пудинг с череши и кайсии"

Необходими Продукти

  • кроасани - 2 бр.
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 40 г
  • ванилов пудинг - 1 бр.
  • череши - 1 ч.ч.
  • кайсии - 3 - 4 бр.
  • шоколад - 2 с.л. настърган
  • бисквити - 5 - 6 бр. с какао Еверест
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се плодовете, черешите се почистват от костилката, кайсиите да са срязана на две половинки.

Кроасаните срязваме надлъжно на две половинки, а всяка срежете през средата. От един кроасан трябва да получите 4 парчета, общо 8 бр.

Загрява се 400 мл прясно мляко със захарта и ванилията. В останалото мляко с тел се разбива пудингът и сипваме на тънка струя в горещото мляко. Бърка се, докато сгъсти, снема се от котлона и разбъркваме с маслото, за да се разтопи от топлината.

В кутия с размер 20 на 10 см върху прозрачно фолио на дъното се нареждат половинки кайсии, край тях черешки. Едната от кайсиите се нарязва на малки кубчета и разбъркваме с крема.

Сипваме част от крема да покрие плодовете, върху тях се нареждат 4 части от първия кроасан, крем, кроасани, крем и отгоре за дъното, защото после се обръща, нареждаме бисквити с какао Еверест или други.

Краищата на фолиото се събират и оставяме 4 -5 часа в хладилника да стегне. Обръща се в чиния, фолиото се сваля, поръсваме с настърган черен шоколад и сервираме.

Страхотен плодов сладкиш без печене.

Леко киселият вкус на кайсиите си пасва точно за сладкиша.

Пудинг сладкишът с череши и кайсии е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: