Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Друсан свински дроб

Друсан свински дроб

Друсан свински дроб
Снимка: Христиана Димитрова
1 / 2
07/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Готвенето е по-забавно, когато приготвяте друсан свински дроб - а резултатът е да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • сода за хляб - 2 - 3 ч.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се нарязва на хапки. Поръсва се със сода и се разбърква добре.

Оставя се да престои 15 минути.

Нарязва се лукът, в тиган се нагорещява мазнина и се добавят дробчетата, без да се измиват от содата.

Добавя се лукът и се посоляват.

Содата се добавя да станат дробчетата по-крехки.

Пържат се до готовност, като се раздрусват регулярно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: