Свински дроб пане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свински дроб пане1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вижте как да приготвим по най-вкусния начин този свински дроб за мезенце на любимата ви биричка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг черен дроб
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сминдух - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • лук - 1 с.л. на прах
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства, измива и подсушава. Нарязва се на парчета, дебели около един пръст. Всяко от тях се натърква с подправките.

Потапя се в разбитите яйца, а после се овалва в галета и брашно. След като мине през панировката, черния дроб се изпържва в мазнина.

По желани се сервира с резенчета лимон и свежи листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотно вкусно и със сигурност ще го направя пак
19.03.2022 04:58