Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Маринован свински дроб

Маринован свински дроб

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Маринован свински дроб
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"От нас да знаете - този дроб пие много бира и вино"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 400 г
  • сминдух - 1 ч.л.
  • соев сос - 10 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • сол
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинския дроб в дълбок съд с вода и малко сода. Оставете за около час да се отцеди от кръвта. След това извадете и подсушете.

В купа смесете соевия сос с подправките /сминдух, черен пипер, кимион, къри и сол/. Изсипете сместа при дроба и разбъркайте добре.

Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилник за 2 часа, а ако имате време може да го оставите и за по- дълго. Оваляйте в брашно и изпържете в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусен и сполучлив се получи дроба! Аз само си спестих кимиона, но подправките са вьпоос на вкус. Всички в кьщи много го харесаха!
10.04.2020 20:00