Друсан свински кебап

Друсан свински кебап
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Какво ще кажете за това крехко свинско месце с чушки и лук? Ако му сложите и едно люто чушле ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 гр. от бут
  • лук - 2 глави
  • чушки - зелени и червени 3 бр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • магданоз
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета, лука на полумесеци, а чушките на дребни кръгчета.

Запържете парчетата месо в голям тиган с олиото до зачервяване. Прибавете лука и чушките към месото и започнете да раздрусвате тигана, за да се задушат добре.

Овкусете с черен пипер и сол на вкус. Гответе до готовност.

Накрая добавете червен пипер и декорирайте друсания свински кебап с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria Mimi
Maria Mimi
Моля за извинение, но това не е друсан кебап, а пържено месо. Друсаният кебап се приготвя, като нарязаното месо, нарязаният на филийки лук и подправките - сол и черен пипер се смесят. Тенджерата се раздрусва енергично през 15 мин. или през колкото се сещаш, докато са сурови и това продължава няколко часа. Смисълът е, че месото поема подправките, става по-крехко от раздрусването, поема и аромат от лука. След това месото се почиства от парченцата лук и се пържи на слаб котлон - при пърженето може и да се разбърква, а не да се раздрусва (аз го пържа под капак и го разбърквам). Когато е вече готово, се слага лукът - само за няколко минути, за да остане хрупкав. Може и месото първо да се извади, а лукът, поръсен с малко брашно, да се изпържи в същата мазнина и тогава да се смеси с изпърженото месо.
Този кебап, описан в рецептата, може би става вкусен, но това не е друсан кебап. Освен това е по-добре месото да е плешка, а не бут.
17.12.2016 17:13
15
6