Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Вкусен свински дроб

Вкусен свински дроб

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Вкусен свински дроб
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ще ви издадем и най-строго пазената тайна - дробът е най-вкусен, когато го поднесете и с най-доброто домашно вино"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • лук - 5 глави
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на средни парчета. Обелете чесъна и го настържете.

Почистете чушките и ги нарежете на тънки ивици.

Измийте свинския дроб и го нарежете на средни парченца. Загрейте олиото и задушете лука. Добавете свинския дроб и настъргания чесън. Разбъркайте добре.

Прибавете чушките и разбъркайте. Сложете сол и черен пипер на вкус и отново разбъркайте. Прибавете червения пипер и захлупете с капак.

Гответе на слаб огън около тридесет минути.

Добавете чубрица на вкус и нарязания на ситно магданоз, разбъркайте и изключете котлона.

Сервирайте с чаша червено вино.

Вкусният свински дроб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: