Начин на приготвяне
Почистете и нарежете тиквичките на шайби. Поръсете със сол и ги оставете за час да си отпуснат водата.
Нарежете пресните картофи и ги бланширайте във вряща подсолена вода за 5 минути. Изцедете водата и ги оставете да се охладят.
Смесете галетата, царевичното брашно, черния пипер и сухия копър.
Нарежете и наденицата (аз ползвах македонска).
Подмажете тавичка с олио и започнете да редите, като първо оваляте тиквичките и картофите в сместа с галетата.
Редувайте до изчерпване на продуктите.
Накрая полейте с малко олио и печете в загряна фурна на 220 градуса за около час до готовност.
През това време си пригответе соса.
Смесете майонезата с киселото мляко, прибавете 1 скилидка чесън, пресен копър и сол на вкус.