Черешов сладкиш с шоколад и ром

08/06/2018
Yuliya Kenderlieva
отYuliya KenderlievaНовак28128
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и почиствате черешите от костилките. Поръсвате ги с лимонов сок, ликьор или ром по желание.

На водна баня разтопявате 1 пакетче масло. В дълбока купа разбивате яйцата заедно със захарта, докато се получи бяла въздушна смес. Прибавяте маслото, ванилиите и киселото мляко.

В друга купа пресявате брашното, бакпулвера, содата и какаото. Към тях сипвате кокосовите стърготини.

Към течните съставки постепенно слагате от брашното и разбивате с миксер.
Получава се гъста смес, в която слагате натрошения шоколад.

Формата, в която ще печете сладкиша, трябва да бъде намазнена и набрашнена.

Сипвате сместа и най-отгоре нареждате черешите, които са поели от алкохола.

Печете на 160 градуса за около 1 час, като проверявате с дървена клечица.

Когато сладкишът е готов, го оставете да изстине и по желание поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар